USOCV; PERMÍS PER PATERNITAT UN AUGMENT NECESSARI, PERÒ INSUFICIENT

L’ampliació del permís patern per naixement o adopció d’un fill estava previst en la Llei d’Igualtat, que donava de marge fins a l’1 de gener de 2013 per a la seua aplicació, però s’ha anat incomplint pels successius governs, al·legant falta de pressupost.

A partir de l’1 de gener de 2017, els pares disposaran ja de quatre setmanes de permís, intransferibles i no obligatòries, dues més que fins ara .

Segons estableix la Llei per a la Igualtat entre Dones i Homes de 2007, aquest dret es podrà gaudir a jornada completa o parcial, és exclusiu dels pares treballadors i, a diferència del permís de maternitat, no podrà ser cedit a la mare en cap cas. Aquest dret s’amplia en dos dies més per cada fill a partir del segon quan es tracte de part, adopció o acolliment múltiple. A més, la normativa disposa que es podrà gaudir immediatament després del naixement, simultanejar-ho amb la mare durant la suspensió del contracte per maternitat o després de la baixa maternal per a allargar la cura del fill per tots dos progenitors.

Des de USOCV,  creiem que és fonamental un major esforç en la  promoció de polítiques de conciliació, que fins ara s’havien paralitzat, que faciliten la coresponsabilitat familiar compartida, i que passen necesariament per l’ampliació progressiva dels dos permisos, tant el de maternitat com el de paternitat.

accés al USO- INFORMA ( PDF)

error

¿Te gusta?, comparte la noticia.

Follow by Email
YouTube