FTSP-USOCV PERSISTEIX EN LA LLUITA CONTRA LES EMPRESES PIRATES DE SEGURETAT

La Federació de treballadors de Seguretat Privada de USOCV, insisteix en el treball començat temps arrere, per a lluitar contra les empreses pirates de Seguretat Privada. D’aquesta manera, contínua amb les reunions de la FTSP-USOCV amb les diferents Consellerías, per a explicar tots els temes relacionats amb aquestes empreses. En aquesta ocasió la reunió s’ha mantingut amb D. Alberto Ibáñez Mesquita, Secretari Autonòmic de la Consellería d’Inclusió i Igualtat de la Generalitat Valenciana.

Així doncs, des de FTSP-USOCV s’ha exposat l’actual situació en matèria d’Igualtat, que afecta al sector de seguretat privada; les dificultats de les companyes a poder conciliar la seua vida familiar i laboral, les poques responsables d’equip, inspectores o caps de servei que existeixen en les plantilles de les empreses de seguretat. Un sector molt *masculinizado, on no existeixen dones en els càrrecs de les diferents adreces operatives, i on n’hi ha, són una excepció. D’aquesta manera s’ha sol·licitat, un control exhaustiu, en els concursos públics dependents de l’administració Autonòmica, on entre altres qüestions, l’administració ha de vetlar pel compliment de les lleis, normes, reglaments i convenis, que afecten a la relació laboral de les empreses contractades. Servisca com a exemple, l’article 6 bis del conveni col·lectiu, que, en el seu últim paràgraf, diu textualment, “Totes les empreses subjectes al present conveni hauran de comptar amb un pla d’igualtat que el seu objectiu serà potenciar la igualtat de tracte i oportunitats en l’àmbit Laboral”. No solament, no totes compleixen el citat paràgraf, sinó que, a més, realitzen plans d’igualtat, generals, sense estar estudiats ni aplicats, a les característiques concretes de cada territori, on els serveis, horaris, personal, etc. que gens tenen a veure uns amb uns altres.

Des de la Consellería d’Inclusió i Igualtat de la Generalitat Valenciana s’han compromès a supervisar aquests temes d’Igualtat i també amab la possibilitat que en les pliques, figuren determinats aspectes en matèria d’igualtat, com a millores socials

error

¿Te gusta?, comparte la noticia.

Follow by Email
YouTube